4.3/5 - (44 امتیاز)
در این مطلب اصول استفاده از فرمت دهی شرطی در اکسل (conditional formatting) را ارائه خواهیم کرد. همچنین شما نحوه ایجاد قوانین فرمت دهی متفاوت، نحوه استفاده از conditional formatting بر اساس سلول های دیگر و نحوه تغییر و کپی کردن قوانین خود را فرا خواهید گرفت.

conditional formatting در اکسل، ویژگی قدرتمندی است که فرمت های مختلفی را در صورت وجود شرایط مشخص شده بر روی سلول ها اعمال میکند. این ویژگی به شما کمک میکند مهمترین اطلاعات ورک شیت خود را هایلایت کنید و به کاربر این امکان را میدهد که با یک نگاه سریع تفاوت های مقادیر را شناسایی کند.

با اینحال، conditional formatting همیشه و به خصوص برای مبتدی ها، یکی از قسمت های پیچیده و خاص اکسل بوده است. اگر شما هم از این ویژگی اکسل وحشت زده شده اید، لطفاً ترس خود را کنترل کنید. در حقیقت، conditional formatting در اکسل بسیار ساده است ، این موضوع را 5 دقیقه دیگر و زمانی که مطالعه این مطلب را به پایان رساندید، تصدیق خواهید کرد.

اصول conditional formatting در اکسل

مثل دیگر روش های فرمت دهی به سلول ها، از conditional formatting نیز برای فرمت دهی به سلول ها، تغییر رنگ، تغییر فونت و خطوط حاشیه سلول استفاده میشود. تنها تفاوت این است که conditional formatting بسیار انعطاف پذیر است، این ویژگی به شما امکان میدهد که سلول هایی را فرمت کنید که یک سری شرایط را داشته باشند.

شما میتوانید conditional formatting را به یک یا چند سلول، ردیف، ستون، یا کل یک جدول بر اساس مقدار همان سلول یا مقدار یک سلول دیگر اعمال کنید. این کار با ایجاد قوانین انجام میشود که در ادامه توضیح داده خواهد شد.

conditional formatting در کدام قسمت از اکسل قرار دارد.

برای شروع، ببینیم conditional formatting در کجای اکسل قرار دارد. خبر خوب این است که در تمام ورژن های مدرن اکسل، conditional formatting در یک جای خاص قرار دارد. پنجره home، گروه styles

conditional formatting در اکسل 2007:

فرمت دهی شرطی (conditional formatting) در کجای اکسل قرار میگیرد

conditional formatting در اکسل 2010:

فرمت دهی شرطی (conditional formatting) در کجای اکسل قرار میگیرد

conditional formatting در اکسل 2013 و 2016:

 

حال که با مکان conditional formatting در اکسل آشنا شدید ببینیم که چه قوانینی در این ویژگی از اکسل وجود دارد و ما میتوانیم چه قوانینی ایجاد کنیم.

نحوه ایجاد قوانین conditional formatting در اکسل

برای استفاده مؤثر از conditional formatting در اکسل میبایست نحوه ساخت و استفاده از قوانین را بدانید. این کار شما را در درک پروژه ای که بر روی آن کار میکنید کمک خواهد کرد.

قوانین conditional formatting در اکسل دو نکته کلیدی را تعریف میکند:

  • conditional formatting می بایست بر روی کدام سلول ها اعمال شود.
  • چه شرط هایی می بایست وجود داشته باشد.

در اینجا از ورژن 2010 اکسل استفاده خواهیم کرد زیرا به نظر می رسد امروز بیشتر از این ورژن استفاده میکنند.

با اینحال امکانات و اختیارات تمام ورژن های 2007 به بعد در این زمینه یکسان است و میتوانید بدون توجه به ورژن اکسل خود این دستورالعمل ها را دنبال کنید.

  1. سلول هایی را که میخواهید فرمت کنید، در ورک شیت خود انتخاب کنید.

برای این مثال، یک جدول ایجاد کردیم که لیست قیمت نفت خام را به صورت ماهانه نشان میدهد. ما میخواهیم کاهش ارزش را هایلایت کنیم. به این معنی که سلول هایی که مقدار آنها در ستون تغییرات منفی است را مشخص سازیم. بنابراین سلول های C2:C9 انتخاب میکنیم.

نحوه ایجاد قوانین conditional formatting در اکسل

  1. به پنجره home بروید و در گروه styles گزینه conditional formatting را انتخاب کنید. شما تعدادی قوانین فرمت دهی مختلف از جمله data bars،color scales و  icon sets را مشاهده می کنید .
  2. از آنجایی که میخواهیم conditional formatting بر روی سلول هایی انجام شود که مقدار کمتر از صفر دارند، گزینه های Highlight Cells Rules > Less Than… را انتخاب میکنیم.

نحوه ایجاد قوانین conditional formatting در اکسل

البته، شما میتوانید از هر نوع قانون دیگری که مناسب داده های شماست استفاده کنید. برای مثال:

  • مقادیر بزرگتر، کوچکتر یا مساوی یک مقدار خاص را فرمت کنید.
  • متن هایی که شامل کاراکتر(های) خاص میشود را هایلایت کنید.
  • مقادیر تکراری را نشان دهید.
  • تاریخ های مشخص را فرمت کنید.
  1. مقدار مورد نظر را در باکس “Format cells that are LESS THAN” موجود در سمت راست پنجره وارد کنید. در اینجا، می بایست 0 وارد شود. زمانی که مقدار را وارد کنید، اکسل سلول هایی را که شرط شما را داشته باشند، هایلایت میکند.
  2. از لیست کشویی فرمتی را که میخواهید انتخاب کنید. شما میتوانید یکی از فرمت های از پیش تعریف شده را انتخاب کنید یا بر روی Custom Format کلیک کنید و فرمت مورد نظر خود را تنظیم نمائید.

نحوه ایجاد قوانین conditional formatting در اکسل

6.در پنجره format cell، نوع فونت، خطوط حاشیه ای و رنگ مورد نظر خود را انتخاب کنید. برای این کار میتوانید بین پنجره هایی که برای همین منظور قرار داده شده است جابجا شوید. در پنجره های fill و font به محض اینکه یکی از گزینه ها را انتخاب کنید، تغییرات ایجاد شده را مشاهده خواهید کرد.

7. زمانی که این کارها را انجام دادید، کلید ok را بزنید .

نحوه ایجاد قوانین conditional formatting در اکسل

نکات:

  • اگر غیر از گزینه هایی که ارائه شده است، رنگ ها یا پیش زمینه های دیگری نیاز دارید، به پنجره fill یا font بروید.
  • اگر میخواهید یک رنگ پیش زمینه مدرج(gradient) را انتخاب کنید، در پنجره fill، گزینه fill effect را انتخاب کنید و ویژگی مورد نظر را انتخاب کنید.
  • Ok را بزنید تا پنجره less than بسته شود و بررسی کنید که آیا conditional formatting به درستی برروی سلول های شما اعمال شده است یا خیر.

همانطور که در تصویر زیر مشاهده میکنید، قانون conditional formatting که ایجاد کردیم به درستی کار میکند، و سلول هایی را که دارای تفاوت قیمت منفی هستند را نشان میدهد.

نحوه ایجاد قوانین conditional formatting در اکسل

ایجاد یک قانون conditional formatting در اکسل

اگر هیچ یک از قوانین conditional formatting موجود نیاز شما را برطرف نمیکند، شما میتوانید یک قانون جدید ایجاد کنید.

  1. سلول های مورد نظر را انتخاب کنید و Conditional Formatting > New Rule. را انتخاب کنید.

ایجاد یک قانون conditional formatting در اکسل

2.قسمت New Formatting Rule باز میشود و شما میتوانید نوع مورد نظر را انتخاب کنید. برای مثال، “Format only cells that contain” را انتخاب کنید و درخواست کنید سلول های بین 60 تا 70 فرمت شوند.

ایجاد یک قانون conditional formatting در اکسل

3. Format… را کلیک کنید و نوع فرمت دهی مورد نظر را دقیقاً شبیه به قسمت قبل تنظیم کنید.

4. دوبار ok را بزنید تا فرمت دهی شما تایید شود و conditional formatting نیز بسته شود.

ایجاد یک قانون conditional formatting در اکسل

conditional formatting در اکسل بر اساس مقدار سلول ها

در هر دو مثال قبل، ما با وارد کردن اعداد قوانین فرمت دهی را مشخص میکردیم. با اینحال در بعضی موارد می بایست بر اساس مقدار سلول های دیگر فرمت دهی را انجام داد. مزیت این روش این است که اگر مقدار سلول مورد نظر تغییر یابد فرمت conditional formatting شما نیز به صورت اتوماتیک تغییر خواهد کرد.

برای مثال، یک بار دیگر مثال قسمت نفت را در نظر بگیرید، ولی این بار تمام قیمت های ستون B را که بزرگتر از قیمت های ستون 14 تیر هستند، را هایلایت کنید.

در اینجا نیز مثل قسمت قبل از دستور Conditional formatting  > Highlight Cells Rules > Greater Than… استفاده میکنیم . ولی ، به جای وارد کردن یک عدد در گام 4، با کلیک کردن بر روی آیکن انتخاب محدوده، سلول B6 را انتخاب می کنید. در نتیجه، قیمت ها به شکلی که در تصویر زیر مشاهده میکنید فرمت دهی میشوند.

conditional formatting در اکسل بر اساس مقدار سلول ها

این ساده ترین شکل فرمت دهی بر اساس مقدار یک سلول دیگر می باشد. در سناریو های پیچیده تر ممکن است نیاز باشد که از فرمول استفاده کنیم. شما میتوانید مثال های فرمولی به همراه دستورالعمل های گام به گام را در اینجا مشاهده کنید.

امیدورایم که شیوه هایی که توضیح داده شد باعث شده باشد، شکل اولیه و رویکرد اساسی conditional formatting را فرا گرفته باشید.

اعمال چند قانون conditional formatting به یک سلول/ جدول

زمانی که از conditional formatting استفاده میکنید، حتماً نباید از یک قانون برای هر سلول استفاده کنید. شما میتوانید هر تعداد قانون که لازم است را به یک سلول اعمال کنید.

برای مثال، سه قانون طراحی کنید که در جدول دما، دمای بالاتر از 60 درجه را زرد، بالاتر از 70 درجه را نارنجی و بالاتر از 80 درجه را قرمز رنگ کند.

احتمالاً تا به حال با نحوه طراحی اینگونه قوانین conditional formatting آشنا شده اید – مسیر Conditional Formatting > Highlight Cells rules > Greater than را انتخاب کنید.- برای اینکه قوانین به درستی کار کند می بایست اولیت های آنان را به شکل زیر مشخص سازید.

  1. گزینه Conditional Formatting > Manage Rules… را انتخاب کنید تا rule manager باز شود.
  2. قانونی را که می بایست در ابتدا پیاده سازی شود انتخاب کنید و با استفاده از فلش بالا، آن را به بالا منتقل کنید. همین کار را برای قانونی که دومین اولویت را داراست انجام دهید.پ
  3. چک مربوط به Stop if true مربوط به دو قانون اول را قرار دهید، چون نمیخواهید اگر یکی از قوانین اعمال شد، قانون دیگر نیز اعمال شود.

اعمال چند قانون conditional formatting به یک سلول/ جدول

اعمال چند قانون conditional formatting به یک سلول/ جدول

استفاده از stop if true در قوانین conditional formatting

قبلاً، در مثال قبل از گزینه stop if true استفاده کردیم تا اگر یکی از قوانین صحیح بود و اعمال شد، از پیاده سازی قانون بعدی جلوگیری شود. استفاده از این گزینه بسیار ساده است. حال به بررسی دو مثال دیگر می پردازیم که در آنها استفاده از stop if true واضح و آسان نیست ولی بسیار کمک کننده است.

مثال1. فقط بعضی از icon set ها نشان داده شود.

فرض کنید، icon set های زیر را به گزارش فروش خود اضافه کرده اید.

استفاده از stop if true در قوانین conditional formatting

خوب به نظر می رسد، ولی کمی بیش از حد از گرافیک استفاده شده است. بنابراین، میخواهیم فقط توجه ها را با استفاده از آیکن قرمز رنگ متوجه مقادیر کمتر از میانگین کنیم و بقیه آیکن ها را حذف کنیم. ببینیم چگونه میتوان این کار را انجام داد:

  1. یک قانون جدید conditional formatting را با استفاده از Conditional formatting > New Rule > Format only Cells that contain ایجاد کنید.
  2. حال میبایست به شکلی از این قانون استفاده کنید که فقط به مقادیر بیشتر از میانگین اعمال شود. این کار را با استفاده از فرمول =average() و به شکلی که در تصویر زیر نشان داده شده است، انجام میدهیم.

نکته: شما میتوانید همیشه با استفاده از آیکن انتخاب محدوده، یک محدوده از سلول ها را انتخاب کنید یا محدوده را به صورت دستی و درون براکت قرار دهید. اگر از روش دوم استفاده میکنید به یاد داشته باشید که با استفاده از $ آدرس ها را ثابت کنید.استفاده از stop if true در قوانین conditional formattingبدون تنظیم هیچ نوع فرمتی ok را بزنید.

  1. Conditional Formatting > Manage Rules… را بزنید و در کنار قانونی که ایجاد کرده اید، تیک مربوط stop if true را قرار دهید. نتیجه در تصویر زیر نشان داده شده است.

استفاده از stop if true در قوانین conditional formatting

استفاده از stop if true در قوانین conditional formatting

مثال 2. حذف Conditional Formatting از سلول های خالی

فرض کنید از قانون between برای هایلات مقادیر بین 0 تا 1000 دلار استفاده کرده اید. ولی مشکل اینجاست که سلول های خالی نیز هایلایت شده اند.

استفاده از stop if true در قوانین conditional formatting

برای حل این مشکل، می بایست یک قانون از نوع “Format only cells that contain” ایجاد کنید. در دیالوگ New Formatting rule از لیست کشویی blank را انتخاب کنید.

استفاده از stop if true در قوانین conditional formatting

دوباره، بدون تنظیم هیچ گونه فرمتی ok را انتخاب کنید.

در آخر، Conditional Formatting Rule Manager را باز کنید و در کنار قانون “blank” تیک مربوط به stop if true را قرار دهید.

همانطور که مشاهده میکنید نتیجه دقیقاً شبیه به انتظار شماست.

استفاده از stop if true در قوانین conditional formatting

استفاده از stop if true در قوانین conditional formatting

نحوه اصلاح قوانین Conditional Formatting در اکسل

اگر به دقت به تصویر بالا دقت کنید، احتمالاً متوجه دکمه  Edit rule خواهید شد. اگر میخواهید یک قانون فرمت دهی موجود را تغییر دهید، می بایست به شکل زیر عمل کنید.

  1. سلول هایی را که قانون بر روی آنها اعمال میشود را انتخاب کنید و Conditional Formatting > Manage Rules… را انتخاب کنید.
  2. در قسمت Conditional Manager Rules Manager dialog ، قانونی را که میخواهید تغییر دهید را انتخاب کنید و دکمه edit rule را بزنید.

نحوه اصلاح قوانین Conditional Formatting در اکسل

3. تغییرات مورد نظر را در پنجره Edit Formatting Rule انجام دهید و ok را بزنید تا تغییرات ذخیره شود.

پنجره Edit Formatting Rule با پنجره New Formatting Rule که در زمان ایجاد قانون از آن استفاده کردید بسیار شباهت دارد و شما هیچ مشکلی با آن نخواهید داشت.

نکته:

اگر قانونی را که میخواهید تغییر دهید، پیدا نمیکنید، گزینه This Worksheet را از “Show formatting rules for” انتخاب کنید تا لیست تمام قوانین موجود در این ورک شیت را نمایش دهد.

نحوه اصلاح قوانین Conditional Formatting در اکسل

نحوه کپی کردن Conditional Formatting در اکسل

اگر میخواهید Conditional Formatting را که قبلاً ایجاد کرده اید بر روی دیگر داده ها موجود در ورک شیت خود پیاده سازی کنید، نیازی نیست که دوباره قوانین را ایجاد کنید. برای اینکار کافیست از Format Painter برای کپی کردن فرمت به سلول های دیگر استفاده کنید.

  1. بر روی سلولی که دارای Conditional Formatting دلخواه است کلیک کنید .
  2. Home > Format Painter را انتخاب کنید . این کار نشانه گر ماوی را تبدیل به یک بروس نقاشی میکند.

نحوه کپی کردن Conditional Formatting در اکسل

نکته: اگر میخواهید conditional formatting را در چند نقطه کپی کنید میتوانید بر روی Format painter دابل کلیک کنید.

  1. برای کپی کردن conditional formatting بر روی سلول اول محدوده مورد نظر کلیک کنید، و تا سلول آخر را انتخاب کنید.

نحوه کپی کردن Conditional Formatting در اکسل

4. زمانی که این کار را انجام دادید، دکمه esc را بزنید تا از حالت format painter خارج شوید.

نکته: اگر از conditional formatting با استفاده از فرمول، بهره برده اید، می بایست آدرس سلول ها را در درون فرمول ها بعد از کپی کردن آدرس های درون فرمول، تغییر دهید.

نحوه حذف قوانین مربوط به conditional formatting

آسانترین کار را در قسمت آخر این مطلب قرار داده ام. برای حذف یک قانون میتوانید یکی از کارهای زیر را انجام دهید.

  • قسمت Conditional ManagerRules Manager را باز کنید( اگر به یاد داشته باشید، این قسمت را Conditional Formatting > Manage Rules باز کنید). قانون مورد نظر را انتخاب کنید و بر روی دکمه Delete Rule کلیک کنید.
  • محدوده مورد نظر را انتخاب کنید، Conditional Formatting > Clear Rules را انتخاب کنید و یکی از گزینه های در دسترس را انتخاب کنید.

نحوه حذف قوانین مربوط به conditional formatting

حال شما دانش اولیه در مورد Conditional Formatting را دارا هستید.

برای دیدن آموزش های مربوط به conditional formatting  کلیک کنید: فصل چهارم: آشنایی با فرمت دهی شرطی و اعتبار سنجی داده ها – دوره اکسل از صفر

ممنون که با ما همراه هستید : )

مشترک شدن
Notify of
guest

97 نظرات
نظردهی درون متنی
مشاهده همه نظرات
سید

سلام خدا قوت چطور میشود رنگ سطر را در اکسل تغییر داد بر اساس شروط متنی مثلا چند تا کلمه داریم که میخواهیم اکر در ستون مثلا F قرار گرفت کل سطر تغییر رنگ شود

امیر دایی

باید از ابزار فرمول نویسی در فرمت دهی شرطی استفاده کنید.
از ابزار conditional formating گزینه new rules رو انتخاب کنید. در پنجره باز شده گزینه user formula …. رو انتخاب کنید.

بابك

وقت بخير اگر بخواهيم خروجي در اكسل به شكل فلش يا هر علامت ديگه اي بشه چه راه حلي دارد
مثلا اگر فروش مرداد و شهريور با هم اتفاق بيفتد در ستون ديگر فلش نمايش داده شود

سعید

درود بر شما
در اکسلی که چندین ستون اطلاعات دارد، ستون aمقادیر کد های عددی است که بر اساس مشابه بودن مرتب شده است. میخواهم تمام اطلاعات ستونهای اکسل مربوط بر اساس دسته کدهای مشابه یک در میان رنگی شود. ممنون میشم راهنمایی بفرمایید

منوچهر الحاقی

سلام یه سوال چطور میتوان رنگ یه سلول را براساس محتویات سلول دیگری تغییر داد؟ مثلا اگر B1 برابر با 0 بود c1 را قرمز بکند

امیر دایی

سلام
اگر با فرمت دهی شرطی آشنا نیستید از لینک زیر آموزش های فصل چهارم که مربوط به فرمت دهی شرطی هست رو ببینید:
آموزش اکسل از صفر

اگر با فرمت دهی شرطی اشنا هستید این دوتا آموزش رو ببینید:
فرمت دهی شرطی قسمت دوم
فرمت دهی شرطی قسمت سوم

محمدرضا

اگر ممکنه جواب این سوال رو همینجا بفرمایید ممنون میشم

امیر دایی

یه مقدار خودتون باید برای حل مشکلتون تلاش کنید.

محمدرضا

با سلام
چطور میشه رنگ داده هایه یک سلول، بعد از فرمول نویسی، رنگی بشه
مثلا 9+9 میشه 18
این عدد بشه قرمز
.. لطفا راهنمایی کنین

امیر دایی

سلام
توی فرمت دهی شرطی روی نتیجه فرمول هایی که مینویسید اعمال میشه و مهم نیست چه فرمول بنویسید.

سیما

سلام در اکسل یک منوی کشویی ایجاد کردیم شامل تایید و عدم تایید ؛ میخواهیم برای تایید سلول خودکار سبز شود و برای عدم تایید خودکار قرمز شود این امر چگونه ممکن است؟

امیر دایی

از فرمت دهی شرطی و شرط مساوی استفاده کنید. یکبار شرط رو برای تایید تعریف کنید و یکبار شرط رو برای عدم تایید تعریف کنید. این مطلب رو مطالعه کنید تا با فرمت دهی شرطی آشنا بشید.
همچنین می تونید از دوره اکسل از صفر فیلم های آموزشی مربوط به فرمت دهی شرطی رو ببینید.
دوره آموزش اکسل از صفر

انیس

آقای دایی
با سلام و تشکر از راهنماییتون درباره vlookup
برای تنظیم صفحات روزنامه در حسابداری نیاز به استفاده از فانکشن های شرطی در اکسل دارم.
آیا امکان دارد فهمیدن بهتر، پاسخ چند سوالم را حضوری از شما بگیرم؟

امیر دایی

امکان جلسه حضوری ندارم. می تونیم به صورت انلاین سوالاتتون رو بپرسید. توی قسمت درباره ما شماره واتس آپ هست.

انیس

سلام – من با اکسل حسابداری می کنم. می خواهم وقتی شماره حسابی را در یک سلول وارد می کنم، نام مربوط به آن حساب در سلول طرف چپ آن بطور اتوماتیک پرینت شود.
البته نام و شماره حساب هایم را در یک فایل اکسل دیگری ذخیره کرده ام. ممکنه راهنمایی بفرمایید

امیر دایی

سلام
باید از تابع vlookup استفاده کنید. مطلب زیر رو مطالعه کنید:
تابع vlookup در اکسل

انیس

سلام – متاسفانه چند کلیپ آموزشی را که در پاسخ به سوال من معرفی کرده بودید، از دسترسم خارج شده اند. ممکنه لینک هایش را دوباره برای من بفرستید.
اجازه بدید سوالم را تکرار کنم:
من با اکسل حسابداری می کنم. در یک فایل اکسل جدولی دوستونی دارم که یک ستون مربوط به نام طرف حسابها و یک ستون مربوط به شماره کد آن حساب است. می خواهم در فایل اصلی حسابداری ام وقتی کد یک حساب را وارد می کنم، به محض enter در سلول کناریش نام آن حساب بیاید.
متشکرم

امیر دایی

سلام
از تابع vlookup استفاده کنید.
تابع vloookup در اکسل

علی

سلام.وقتتون بخیر دو تا مشکل در مورد شرطی ها دارم، اصلا نمیتونم حلشون کنم.ممنون میشم راهنمایی کنید.کامل مینویسم که جوابها رو راحت بنویسید: سوال اول: شش تا سلول از A تا F هست که سلول A فقط دو کلمه “خرید” یا “فروش” نوشته خواهد شد.سلول B تا E هم عدد نوشته میشه و سلول F هم نتیجه نهایی نوشته میشه. کلا 4 نوع شرط باید نوشته بشه.اگر یک مورد رو شما بفرمایین بقیه رو از رو اون مینویسم. توضیح شرط: اگردرسلول A کلمه “خرید” نوشته شود وسلول B بزرگتر از صفر باشد، آنگاه سلول D منهای E شود و نتیجه… مطالعه بیشتر »

امیر دایی

سلام سوال اولتون رو باید از ترکیب تابع and و if استفاده کنید. برای اینکه متوجه بشید دقیقا چه فرمولی بنویسید اول باید مطلب زیر رو بخونید و مثال های مختلفش رو حل کنید تا کامل فرمول نویسیش دستتون بیاد. تابع if در اکسل ترکیب تابع if و and در اکسل بعد از مطالعه این دو مطلب می تونید به راحتی فرمولتون رو در سلولهای ستون F بنویسید. پاسخ سوال دوم: برای این کار هم باید از فرمول نویسی در فرمت دهی شرطی استفاده کنید. برای اینکه با این موضوع هم آشنا بشید سه فیلم آموزشی زیر رو ببینید. فرمت… مطالعه بیشتر »

علی

خیلی ممنون از راهنماییتون

امیر دایی

خواهش میکنم. موفق باشید.

محمدرضا

سلام من یه ورک شیت دارم که توش اطلاعات مربوط به موجودی انبارم هست میخوام با استفاده از کاندیشنال و توابع if,and,or بهم نشون بده ۵ کالایی که بیشترین ارزش ریالی رو دارن و تاریخ خرید قدیمی تر دارن و دوره گردش بالاتری دارن رو برام هایلایت کنه میشه راهنماییم کنین

امیر دایی

سلام
کاری میخواید انجام بدید با گزینه های پیش فرض فرمت دهی شرطی قابل انجام نیست. شما باید از قسمت فرمول نویسی فرمت دهی شرطی استفاده کنید. این فیلم ببینید شاید بتونه کمکتون کنه و ایده بگیرید.
فرمت دهی شرطی (قسمت دوم)
فرمت دهی شرطی (قسمت سوم)

ببخشید فرصتش ندارم بیشتر از این راهنمایی کنم.