4.5/5 - (74 امتیاز)
در این مطلب با نحوه استفاده از if های چندگانه در اکسل یا if تو در تو اکسل آشنا خواهید شد و خواهید آموخت چگونه if با چند شرط استفاده کنید. همچنین در این مطلب نمونه های فرمولی از کاربردهای عملی این توابع ارائه میشود.

اگر کسی از شما بپرسد، از کدام تابع اکسل بیشتر استفاده می کنید، پاسخ شما چیست؟ در بسیاری از موارد، پاسخ تابع IF است. استفاده از تابع IF معمولی که یک شرط را بررسی میکند و پاسخ را برمیگرداند، بسیار ساده وآسان است. ولی اگر داده های شما نیاز به آزمون منطقی پیچیده تر و شرط های چندگانه داشته باشند، چه باید کرد؟ در این مورد، میتوانید از چند تابع IF استفاده کنید. بزرگترین مزیت این تابع این است که به شما اجازه میدهد که چندین شرط را بررسی کنید و سپس بر اساس این بررسی نتیجه را مشخص سازید.

در ورژن های جدید اکسل (2007 به بعد)، میتوانید تا 64 تابع IF را در یک فرمول قرار دهید و در ورژن 2003 اکسل این تعداد به 7 تابع کاهش می یابد.

اگر میخواهید به صورت عمیق با تابع if در اکسل آشنا شوید مطالعه مطالب زیر که شامل مثال های کابردی تابع if هست توصیه می کنیم:

استفاده از تابع IF: فرمول برای اعداد، متن، تاریخ، و سلول های خالی

تابعIF همراه با شرط های And/or چندگانه در اکسل [کلیک کنید]

تابع if در اکسل – دوره فرمول های اساسی در اکسل (فیلم آموزشی)

مالیات حقوق و دستمزد-if-vlookup در اکسل (فیلم آموزشی)

ادغام فرمول هایvkooup,choose,iferror,if,and (فیلم آموزشی)

دانلود فایل اکسل این مطلب «If تو در تو در اکسل»:

[email-download download_id=”30013″ contact_form_id=”4438″]

استفاده از توابع چندگانه if در اکسل

در صورتی که میخواهید آزمون های منطقی پیچیده تری را برای داده های خود ایجاد کنید، میتوانید در قسمت های value if true و value if false تابع خود از تابع if استفاده کنید. این نوع توابع IF را توابع تو در تو میگویند و زمانی مناسب است که بخواهید فرمول شما  3  نتیجه یا تعداد بیشتری نتیچه متفاوت را برگرداند.

مثال: فرض کنید که نمیخواهید فقط قبول شدن یا رد شدن دانش آموزان را بررسی کنید بلکه نمرات آنان را بعنوان “خوب”، “رضایتبخش” و “ضعیف” ارزیابی کنید. برای مثال،

خوب: 60 یا بیشتر (>=60)

رضایتبخش: بین 40 تا 60 (>40 and <60)

ضعیف: کمتر از 40 (<=40)

برای شروع میتوانید ستون جدیدی (D) ایجاد کنید که مقدار ستون های C,B را با هم جمع میکند: D: =C2+D2

حال، بر اساس شرط های بالا یک تابع IF تو در تو بنویسید. بهتر است که با شرط های مهمتر شروع کنید و تا جایی که ممکن است تابع خود را ساده سازی کنید. تابع IF تو در تو ما به شکل زیر است:

=IF(E2>=60, "خوب", IF(E2>40, "ضعیف", "رضایتبخش"))

همانطور که مشاهده میکنید، تنها یک تابع IF تو در تو کافی است. طبیعتاً، اگر لازم باشد میتوانید IF های بیشتری را در آن جایگذاری کنید. برای مثال،

=IF(E2>=70,"عالی",IF(E2>=60,"خوب",IF(E2>40,"ضعیف","رضایتبخش")))

فرمول بالا، یک شرط دیگر را نیز اضافه میکند، نمرات بزرگتر و مساوی 70 را بعنوان “عالی” در نظر میگیرد.

مثال1: فرمول IF  تو در تو چند شرطی کلاسیک

فرض کنید، لیستی از دانش آموزان در ستون A و نمرات آنان در ستون B دارید و میخواهید نمرات آنان را با شرایط زیر طبقه بندی کنید:

  • عالی: بیش از 249
  • خوب: بین 200 تا 249
  • رضایتبخش: بین 150 تا 199
  • ضعیف: کمتر از 150

حال، بر اساس معیارهای بالا یک فرمول IF تو در تو بنویسید. دقت کنید که شرط مهمتر را اول قرار دهید و بعد شرطهای بعدی را بنویسید. بر اساس اولویت بندی و اهمیت شرطها توابع را بنویسید. فرمول مربوط به شرایط بالا به شکل زیر است:

=IF(B2>249, "عالی",IF(B2>=200,"خوب", IF(B2>150,"ضعیف","رضایتبخش")))

در تصویر زیر نتیجه فرمول بالا را میتوانید مشاهده کنید:

if تو در تو

فهم منطق تابع if تو در تو اکسل با چند شرط

از بعضی افراد می شنویم که میگویند تابع if چندگانه باعث گیج شدن آنها میشود. سعی کنید به این تابع از زاویه ای دیگر نگاه کنید:

=IF(B2>249,"عالی",IF(B2>=200,"خوب",IF(B2>150,"رضایتبخش")))

این تابع به اکسل میگوید که logical test تابع اول را بررسی کند، در صورتی که شرط صحیح باشد، مقدار موجود در value if true را برگرداند. در صورتی که شرط تابع اول صحیح نباشد، تابع دوم را بررسی کند و الی آخر.

=IF(check if B2>=249, if true - return "عالی", or else

 

IF(check if B2>=200, if true - return "خوب", or else

 

IF(check if B2>150, if true - return "رضایتبخش", if false -

 

Return"ضعیف")))

خبر خوب اینکه در اکسل 2016 و بالاتر تابع IFS اضافه شده است که کار کردن با آن بسیار ساده تر از IF های چندگانه است.  برای آشنایی با این تابع به لینک زیر مراجعه کنید:

 تابع IFS در اکسل-استفاده از تابع جدید اکسل به جای IF های تو در تو

ترتیب شرط ها در If چندگانه مهم است.

چند پاراگراف بالاتر، اشاره کردیم که مهترین شرط می بایست در ابتدا آورده شود، ممکن است از خود بپرسید که چرا؟ دلیل این کار این است که تابع if شرط ها را بر اساس ترتیبی که در فرمول آورده میشود بررسی میکند و زمانی که یکی از شرط ها صحیح باشد، شرط بعدی بررسی نمیشود.

برای درک این موضوع از مثال بالا استفاده میکنیم. و ترتیب شرطها را تغییر میدهیم، خواهید دیدد محاسبات به درستی انجام نخواهد شد. برای درک این موضوع فرمول بالا را به صورت برعکس نوشته ایم:

=IF(B2>150,"رضایتبخش",IF(B2>=200,"خوب",IF(B2>249,"عالی")))

اکسل شروع به بررسی فرمول بالا میکند. و کوچکترین شرط که در ابتدا آورده شده است را بررسی میکند و برای هر عدد بالاتر از 150 واژه “رضایتبخش” را نمایش میدهد. و به این ترتیب این تابع شرط های “خوب” و “عالی” را بررسی نمیکند. تصویر زیر نتیجه این فرمول را نشان میدهد:

بنابراین در زمان نوشتن تابعIF تو در تو خود به یاد داشته باشید که ترتیب شرطها بسیار اهمیت دارد.

مثال2: تابع IF چندگانه همراه با محاسبات ریاضی

فرض کنید بر اساس تعداد کالایی که میخرید؛ قیمت متفاوت خواهد بود. به عنوان مثال از خرید کالا از یک عدد تا 10 عدد 20000 ریال باشد. و برای 11 کالا تا 19 کالا 18000ریال باشد و … . و هدف شما این است که فرمول برای هر محدوده قیمت کل را بررسی کند. به عبارت دیگر، فرمول شما می بایست شرط های چندگانه را بررسی کند و بر اساس اینکه تعداد کالا در کدام محدوده قیمت قرار میگیرد؛ محاسبات انجام شود. تصویر زیر قیمت را برای هر محدوده خرید از کالا نشان میدهد.

if تو در تو اکسل

میتوان این کار را با استفاده از چند تابع IF نیز انجام داد. منطق این مثال با مثال بالا یکسان است. و تنها تفاوت این دو در این است که شما تعداد مشخص شده کالا را در قیمت ضرب میکنید. (قیمت هر واحد کالا توسط IF تو در تو برگردانده میشود.)

با فرض اینکه کاربر تعداد کالا را در سلول B8 وارد میکند فرمول به شکل زیر خواهد بود:

=B8*IF(B8>=101, 12, IF(B8>=50, 13, IF(B8>=20, 16, IF( B8>=11, 18, IF(B8>=1, 20, "")))))

و نتیجه چیزی شبیه به تصویر زیر خواهد شد:

if تو در تو در اکسل

این مثال صرفاً جهت آشنایی شما با این تابع بود. شما میتوانید از این تابع بر اساس آنچه مورد نیازتان است؛ استفاده کنید. برای مثال، به جای وارد کردن مستقیم قیمت در فرمول، میتوانید آدرس سلول هایی که این مقدارها درآن قرار گرفته است را در فرمول وارد کنید (سلول های B2 تا B6). این کار به کاربران شما اجازه میدهد که منشاء داده ها را اصلاح کنند بدون اینکه لازم باشد فرمول را تغییر دهند:

=B8*IF(B8>=101,B6, IF(B8>=50, B5, IF(B8>=20, B4, IF( B8>=11, B3, IF(B8>=1, B2, "")))))

if تو در تو اکسل

یا ممکن است بخواهید تابع IF دیگری به فرمول خود اضافه کنید. تا این تابع IF جدید زمانی که تعداد کالا بیشتر یا کمتر از حد بالا و پایینی که شما تعیین کرده اید؛ بود؛ پیام «خارج از محدوده» را نمایش دهد. برای این منظور فرمول زیر را مینویسیم:

=IF(OR(B8>200,B8<1), مقدار. خارج از محدوده"", B8*IF(B8>=101,12, IF(B8>=50, 13, IF(B8>=20, 16, IF( B8>=11, 18, IF(B8>=1, 20, ""))))))

if با شرط های چند گانه

فرمول هایی که در بالا توضیح داده شده در تمام ورژن های 2000 تا 2016 اکسل کار میکند. در اکسل 2016 که قسمتی از office 365 است میتوانید برای انجام این کارها از تابع IFS استفاده کنید.

کاربران پیشرفته اکسل که با آرایه ها آشنایی دارند، میتوانند با استفاده از فرمول های آرایه همان کاری را انجام دهند که IF های چندگانه توضیح داده شده در بالا انجام میداد. اگرچه نوشتن و درک فرمول های آرایه کمی مشکل تر است ولی این فرمول ها یک مزیت انکار ناپذیر دارند. و آن مزیت این است که شما بدون اینکه در فرمول به هرکدام از شرط ها به صورت جداگانه اشاره کنید، محدوده سلولهایی را که شرط شما در آن قرار دارد را مشخص میکنید. این کار فرمول شما را بسیار منعطف میکند و اگر کاربران نیاز داشته باشند که هرکدام از شرط ها را تغییر دهند، یا یک شرط جدید اضافه کنند، فقط کافیست یک محدوده را در فرمول به روز رسانی کنید.

نکات مهم

همانطور که مشاهده کردید، استفاده از تابع IF چندگانه کار دشواری نیست. برای بهبود فرمول IF چندگانه خود و مصون ماندن از خطاهای احتمالی، سه نکته ساده زیر را در ذهن داشته باشید:

  1. در اکسل 2016-2007، میتوانید تا 64 شرط را در تابع خود به کار گیرید. در دیگر ورژن های 2003 و ماقبل، میتوانید از 7 تابع استفاده کنید.
  2. حواستان به ترتیب شرط ها در تابع باشد. در صورتی که شرط اول صحیح باشد، شرط های بعدی مورد بررسی قرار نمیگیرد.
  3. در صورتی که فرمول شما بیش از 5 تابع IF چندگانه در خود دارد، میتوانید آن را با یکی از جایگزین هایی که در زیر معرفی شده است جایگزین کنید.

جایگزین هایی برای If چندگانه در اکسل

برای کنار گذاشتن محدودیت 7 تابع if چندگانه در ورژن های 2007 و ماقبل اکسل و همچنین برای فشرده تر کردن و خلاصه کردن فرمول خود، میتوانید از یکی از توابع در زیر معرفی شده به جای IF با شرط های چندگانه استفاده کنید.

  1. برای بررسی چند شرط، از LOOKUP, VLOOKUPINDEX/MATCH یا CHOOSE استفاده کنید.
  2. از ترکیب تابع IF با توابع منطقی OR / AND استفاده کنید. (تابع IF اکسل همراه با شرط های And/or چندگانه در اکسل)
  3. از فرمول های آرایه، به همان شکلی که در مثال توضیح داده شد استفاده کنید.
  4. از تابع CONCATENATE یا علامت & استفاده کنید.

مثال دیگر از توابع اکسل تابع  CONCATENATE است. این تابع میتواند تا 30 پارامتر را در ورژن های قدیمی و تا 255 پارامتر در ورژن های 2007 به بعد اکسل قبول کند. و این به معنای بررسی کردن 255 شرط است.

برای مثال، برای برگرداندن نتایج مختلف بر اساس مقادیری که در سلول B2 قرار میگیرد، میتوانید از هرکدام از فرمول های زیر استفاده کنید.

IF تو در تو:

=IF(B2>249,"عالی",IF(B2>=200,"خوب",IF(B2>150,"رضایتبخش","ضعیف ")))

تابع CONCATENATE:

=CONCATENATE(IF(C1="a", "عالی", ""), IF(C1="b", "خوب", ""), IF(C1="c", "ضعیف ", ""))

تصویر زیر استفاده از تابع CONCATENATE به جای IF چندگانه را نمایش میدهد. همانطور که میبینید این تابع خلاصه تر نیست، اما فهم آن نسبت به IF چندگانه آسان تر است.

تابع if تو در تو

علامت&:

=IF(B2="a", "عالی", "") & IF(B2="b", "خوب", "") & IF(B2="c", "ضعیف ", "") & IF(B2="d", "ضعیف ", "")

5. برای کاربران قوی اکسل، بهترین جایگزین برای تابع IF چندگانه، ساخت یک کاربرگ با استفاده از VBA است.

از اینکه این مطلب را مطالعه کردید متشکریم.

مشترک شدن
Notify of
guest

172 نظرات
نظردهی درون متنی
مشاهده همه نظرات
hamid s

سلام وقت بخیر من حسابدار دندون پزشکی م میخایم به پزشکان براساس کارکردحقوق بدیم به این صورت که تا 150 میلیون سهم پزشک 60%- از 150 تا200 میلیون 65%- از 200 تا 250 م 70%- از 250 تا 300م 75% و مازاد 300 م 80درصد محسابه بشه – لطف میکنید بفرمایید از چه فرمولی استفاده کنم ؟

امیر دایی

سلام
باید همین مطلب رو مطالعه کنید و یاد بگیرید.

غلامرضا

سلام وقت بخیر چرا این فرمول اجرا نمیشه لطفا راهنماییم کنید
=IF(1999999999>=F4,”MIN(AX4,50000000)”,IF(2999999999>=F4,”MIN(AX4,90000000)”,IF(3999999999>=F4,”MIN(AX4,105000000)”,IF(4999999999>=F4,”MIN(AX4,120000000)”,IF(5000000000>=F4,”MIN(AX4,130000000)”,””””””)))))

امیر دایی

این فرمولی که فرستادید کلی دابل کوتیشن اضافه داره. چرا تابع min رو داخل دابل کوتیشن گذاشتید و چرا اخر فرمول این همه دابل کوتیشن پشت سر هم گذاشتید؟؟!!

sara

سلام وقت بخیر خسته نباشید
میخوام ی تابع بهم بگین که عدد ی سلول ک تموم میشه به سلول بعدی بره
من تو هفته شاید دو سه بار خرید داشته باشم تو برنامه تولیدم مواد از قبل استفاده میشه و مواد جدید با مواد قدیم جمع میشه چون قیمتاش متفاوته میخوام ی جوری باشه ازموادی که استفاده میشه مشخص کنه از کدوم روز و باقیمانده رو نشون بده و وقتی صفر شد به خرید روز بعدی بره

امیر دایی

سلام
عبارت زیر رو در گوگل سرچ کنید:
محاسبه fifo در اکسل

صمدداوری

سلام خسته نباشید. سال نو مبارک بی زحمت یک سوال داشتم. من میخواستم با دابل کلیک کردن در سلول های ستون یک شیت علامت تیک بیوفته. اینکار را با کد زیر برای یک ستون انجام داده ام ولی نمیدانم برای اینکه اینکار را برای چند ستون همان شیت انجام بدم چه تغییراتی بدم. ممنون میشم اگه راهنماییم کنید. Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean) If Target.Column = 2 Then Cancel = True Target.Font.Name = “Wingdings”   If Target.Value = “” Then     Target.Value = “ü”   Else     Target.Value = “”        End If End If End Sub عدد 2 شماره… مطالعه بیشتر »

امیر دایی

سلام
توی قسمت شرط از or استفاده کنید.

If target.column = 2 or target.column = 5 or target.column = 10 Then 
صمدداوری

سلام. خیلی لطف کردین. تشکر میکنم از سایت خوبتون

امیر دایی

خواهش میکنم. موفق باشید.

صمدداوری

سلام استاد خسته نباشید. بی زحمت یک سوال داشتم. بعد از اجرای ماکرو دو ستون(مثلا d,c) برای تیک فعال شدند. اگر بخواهیم شرط بگذاریم مثلا اگر c3 تیک داشت موقع گذاشتن تیک برای d3 تیک رو قبول نکنه. اگه بخوام واضح توضیح بدم منظورم اینه که من میخوام دو ستون Ok و not ok تعریف کنم مثلا اگر یکی گزینه ok رو برای یک عبارت انتخاب کرد گزینه not ok برای آن عبارت غیر فعال شود یعنی نتونه همزمان ok و هم not ok رو انتخاب کنه.

امیر دایی

با توجه به سلول تارگت که داره تغییر می کنه می تونید با متد offset سلول های مجاور رو از حالت تیک خارج کنید. مثلا اگر ستون target برابر 3 بود آنگاه target.offset(0,1) برابر مقدار دلخواه بشه در غیر این صورت target.offset(0,-1) برابر مقدار دلخواه باشه

صمدداوری

سلام خیلی ممنون. میشه یکم واضح تر توضیح بفرمائید. اگه بخواهیم برای کد بالا این کار رو بکنیم چجوری کد بنویسم

امیر دایی

سلام
بهتر هست مقدمات برنامه نویسی Vba رو یاد بگیرید تا بتونید منطق هایی که نیاز دارید رو راحت پیاده سازی کنید. از لینک زیر استفاده کنید.
برنامه نویسی vba در اکسل

صمد

سلام باز هم از شما تشکر میکنم. خواهشا اگه لطف کنید یه نمونه کار از این نوع کد بذارید تا این پروژه ام راه بیافته حتما مطالعه vba رو هم بصورت جدی تو برنامه میذارم.

امیر دایی
If Target.Value = "ü" And Target.Column = 3 Then
    Target.Offset(1, 0).Value = ""
Else
    If Target.Value = "ü" And Target.Column = 4 Then
        Target.Offset(-1, 0).Value = ""
    End If
End If
صمدداوری

سلام دستتون درد نکنه مشکل ما حل شد. کد رو هم گذاشتم تا اگه کسی خواست استفاده کنه.
Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
If Target.Column = 3 Then
Cancel = True
Target.Font.Name = “Wingdings”
  If Target.Value = “” Then
    Target.Value = “ü”
  Target.Offset(0, 1).Value = “”
  Else
    Target.Value = “”
 End If
 End If
  If Target.Column = 4 Then
Cancel = True
Target.Font.Name = “Wingdings”
  If Target.Value = “” Then
    Target.Value = “ü”
  Target.Offset(0, -1).Value = “”
  Else
    Target.Value = “”
     
End If
End If
End Sub

صمدداوری

سلام استاد خیلی ممنون. اگه بخواهیم وقتی گزینه not ok تیک خورد یک سلول رو hide و یا unhide کنیم(مثلا سلول توضیحات برای آن نمایش داده شود)

امیر دایی

برید و vba یاد بگیرید.

صمدداوری

سلام. بی زحمت شما راهنمایی بفرمائید ماهم همزمان داریم یاد میگیریم. تشکر

امیر دایی

هر کجا خواستید بدونید کد یک کاری چی میشه، یه ماکرو ضبط کنید، اکسل کدش رو میده.

صمدداوری

سلام خسته نباشید. از اینکه بهم کمک کردین خیلی ممنونم. موفق باشید

علی

سلام وقت بخیر در vbaچطور میشه از شرط تو در تو استفاده کرد

امیر دایی

سلام

If a < 3 then
    If  a < 0 then
        ......
    Else
        ......
    Endif
Else
    .....
End if
<\pre>
علی

سلام این فرمول نویسی را انجام داده ام
=IF(N2=N6, Q2+0.2, IF(N2=N7, Q2=3, IF(N2=N8, Q2=3,Q2)))
ولی متاسفانه شرطهای اول و آخر جواب می دهد دو شرط وسط false می دهد. علت چیست؟

امیر دایی

توی فرمول Q2 = 3 یعنی میخواید توی سلول Q2 مقدار 3 قرار بگیره؟!

ايرج

سلام وقت به خير
دو فرمول شرطي براي معدل نمرات دانش آموزان نوشتم.
براي نمرات مستمر اول و دي ماه از فرمول زير استفاده مي‌شود.

CEILING(IF(A10=97;(B10*2)/2;IF(B10=97;(A10)/1;(A10+B10*2)/3));0.25) =

براي نمرات مستمر اول و دي ماه و مستمر دوم و خرداد ماه از فرمول زير استفاده مي شود.
CEILING(IF(A2=97;(C2+B2*2+C2+D2*4)/8;IF(B2=97;(A2+D2*2+C2+D2*4)/8; (A2+B2*2+C2+D2*4)/8));0.25)

آيا امكان يكي كردن آنها وجود دارد؟ بطوري كه هر گاه نمرات مستمر اول و دي ماه در كارنامه وارد شد، معدل دي ماه را بدهد و وقتي بقيه نمرات ثبت معدل سال را محاسبه كند.
سپاسگزارم

امیر دایی

بهتر هست به جای فرمول هایی که نوشتید نحوه ذخیره سازی داده ها و نحوه محاسبه رو بفرمایید تا راهنمایی کنم.

ايرج

سلام
ممنون از توجه و بررسي شما.
داده‌ها نمرات دانش آموزان است كه در كاربرگ‌هاي ديگر ثبت مي شوند و از طريق تابع Vlookup در كارنامه فراخوان مي شوند و بر اساس آن فرمول ها محاسبه صورت مي‌گيرد.

امیر دایی

وقتی از شما سوال میشه که ساختار داده به چه صورت هست، منظور این نیست که چطور داده ها را میارید و توی کارنامه قرار می دید. منظور این هست که چه ستون ها و سطرهایی دارید و داده ها چطور توی این ستون ها و سطرها ذخیره میشه و بعد در سلول مورد نظر چه محاسبه ای باید انجام بشه.
برای مثال:
4 ستون داریم که در اون نمرات هر میان ترم و پایان ترم ثبت میشه و 10 ردیف داریم که درس ها هستن و …

ایرج

سلام و وقت به خیر
۱۱ ستون : ردیف، کد درس، نام درس، تعداد واحد، نمره نهایی، مستمر اول، پایانی اول، مستمر دوم، پایانی دوم، رتبه، نتیجه هر درس( قبول، تجدید).
۱۹ ردیف،
ردیف ۱ تا ۱۷ کد هر درس، نام درس‌ها ، ردیف ۱۸ جمع نمرات، ردیف ۱۹ معدل .

امیر دایی

با این مدل سوال پرسیدن متاسفانه نمی تونم راهنمایی کنم. شما پیش فرض هایی دارید که فکر می کنید سوال شونده می دونه و توی ذهنتون هست و توی سوال بیان نمی کنید و باید توی هر کامنت سوال بشه تا شفاف بشه.

ایرج

سلام و صبح به خیر
به هر حال ممنون از اینکه بررسی کردید.

صادق

سلام،یه فرمول دارم میزنم که اگر سلول b2 کمتر از ۱۰۰ بود خوده b2 بشه ولی اگر بیشتر از ۱۰۰ بود c2 بشه

امیر دایی

سلام
قرار نیست هر چی میزنید جواب بده. فرمول رو باید به صورت صحیح بنویسید. شاید مشکلتون از جداکننده ها باشه. اموزش زیر رو ببینید.
تغییر جداکننده آرگومان ها در توابع اکسل

سوال شما مثل این هست که ماشینم خرابه! برای اینکه مکانیک متوجه بشه مشکل از کجاست باید ماشین رو ببرید پیشش و کامل توضیح بدید چه مشکلی دارید. اگر بخواید جواب دقیق تر بگیرید باید فرمولی که نوشتید و خواسته ای که دارید رو دقیقا توضیح بدید تا بگم مشکلش از کجاست.

حسینی

با سلام و احترام ضمن تشکر از پاسخهای گویای شما ، چند تا سوال دارم 1 – در فایل اکسل یک ستون دارم که عکس در ان قرار دادم ، میخوام زمان فیلتر کردن فقط عکس مربوط به همان ریدف های فیلتر شده نمایش داده شود . در حال حاضروقتی فیلتر میکنم تمام عکس های روی هم نمایش داده میشه( آیتم move and size with cells انتخاب کردم ) 2 – از پیوت تیبل استفاده کردم وقتی روی فرضا یه سلول دابل کلیک میکنم داده های آنرا نمایش میده حالا اینجا سوالم اینکه آیا راهی هست که اطلاعات نمایش داده… مطالعه بیشتر »

امیر دایی

سلام 1- باید همه عکس رو انتخاب کنید و حتما عکس داخل یک سلول باشه. راست کلیک کنید و گزینه format picture رو انتخاب کنید. از پنجره باز شده شده size and properties رو انتخاب کنید. از قسمت properties گزینه move and size with cell به حالت انتخاب در بیارید. همه عکس ها باید در این حالت باشن. 2- توی پیوت تیبل قابلیت آوردن عکس ندارید. 3- می تونید از فتوشاپ استفاده کنید و عکس ها رو با استفاده از export for web خروجی بگیرید و سایز رو هم تا حد ممکن کوچک کنید که هم وضوح داشته باشه هم… مطالعه بیشتر »

حسینی

سلام خسته نباشید
ممنون از اطلاعاتی که در مورد if دادین برخلاف سایت های دیگه خیلی خیلی راحت عنوان کردین ممونم
یه سوال دارم
چند تا جدول پایه دارم میخوام بدونم چی جوری باید پیاده سازی کنم
سلول اول یه table ساختم که لیست 22 منطقه میاره حالا اگر منطقه یک انتخاب کرد میخوام سلول دوم لیت آموزشگا هایی منطقه 1 نشون بده و اگر منطقه دو انتخاب کنه سلول دوم لیست آموزشگا های منطقه دو نشون بده
آیا امکانش هست

امیر دایی

سلام
باید از لیست های کشویی وابسته استفاده کنید. مطلب زیر مطالعه کنید:
لیست های کشویی وابسته در اکسل

حسینی

واقعا سپاسگزارم اونقدر توضیحات شما روان هست که مجددا مزاحم شدم. باید حلال بفرمائید. ایکاش زودتر با سایت شما آشنا میشدم سوال اول وقتی روی یک لیست کلیک میکنیم محتوای سلول بسیار ریز نمایش داده میشود . در جایی خواندم که با نوشتن دستور ActiveWindow.Zoom در کد مشکل حل میشود .اینکار را انجام دادم ولی چون تعداد این لیست ها در فرم من زیاد هست در ورود اطلاعات با مشکل مواجه میشوم کل کدرا به این صورت نوشتم Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range) ActiveWindow.Zoom = 70 End Sub Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range) On Error GoTo emamreza If… مطالعه بیشتر »

امیر دایی

پاسخ سوال اول: برای اینکه بتونید این کار درست پیاده سازی کنید باید مفهوم رو یاد بگیرید و بعد متناسب با شرایطی که دارید کار رو پیاده سازی کنید. ولی اگر بخواید پیچیدگی کمتری داشته باشید باید یه فرم توی vba بسازید و با استفاده از اون ورود دیتا انجام بدید. راه اصولی تر هم استفاده از اکسس برای ورود دیتا هست که یک راه حل استاندارد برای حل مشکل ورود دیتا هست. پاسخ سوال دوم: پیوت تیبل به عنوان یک جزء از فایل هست و اگر از فایل کپی بگیرید و منبع دیتایی که پیوت ساختید هم در اون… مطالعه بیشتر »

حسینی

با سلام و احترام ممنون از سرعت پاسخگویی شما این فایل مربوط به یک کار خیرو دسته جمعی هست که فقط میتونند از گوشی برای ورود اطلاعات استفاده کنند و برای مسئولین خودشون هم از طریق گوشی فایل ارسال میکنند و اونها هم از گزارش های داخل فایل استفاده میکنند . برای همین نمیتونم سراغ برنامه نویسی برم والا با اکسس نوشتم . خواستم خروجی فایل برای اکسس به عنوان دیتابیس قرار بدهم دیدم باید وابسته به من باشند که براشون گزارش استخراج و ارسال کنم و اینکه شاید زمانی که گزارش میخوان لبتاپ در دسترس نباشه در مورد پاسخ… مطالعه بیشتر »

امیر دایی

روش قبلی هم که گفتید با وی بی ای هست و نمی تونید از اون توی گوشی استفاده کنید.

بهتر هست یک راه استاندارد مثل گوگل فرم برای ورود دیتا استفاده کنید.

حسینی

درست میفرمائید اصلا حواسم به گوگل فرم نبود
سپاسگزارم